Comunicate de presa

A fost lansata aplicatia pentru mobil SIGUREC, disponibila pentru sistemele IOS si Android

Cu un design prietenos, aplicația SIGUREC vine în ajutorul celor care doresc să trimită deșeurile la reciclare. Utilizatorii acestui serviciu sunt, de asemenea, recompensați pe loc cu vouchere de reducere la cumpărături.
untitled

Info

COMUNICARE

Pana la data de 31.10.2015 Eco Pack Management SA si-a onorat cu profesionalism angajamentele fata de clientii sai, indeplinind integral obiectivele de colectare, reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje puse pe piata de catre acestia.

Newsletter

icon homeintrare but
Pagina membrilor
telefon ecopackmanagement
slogan

SIGUREC, staţiile inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, lansate în premieră în București


Green Group în colaborare cu Carrefour România au inaugurat în premieră la Bucureşti două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC.

Stațiile sunt amplasate în parcările Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis. Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienți din sticlă, echipamente electrice şi electronice, baterii, hârtie, folii de plastic, recipienți de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc). Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Green Group și Carrefour oferă utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour Băneasa și Vitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată.

„Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat la Buzău în 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450,000 kg de PET-uri și doze și aproximativ 500 de tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice.Împreună cu partenerul nostru strategic, Carrefour România, ne aşteptăm ca staţiile din Bucureşti să avem rezultate foarte bune în colectare, ajungând la aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticlă, 100 de tone de echipamente electrice și electronice și 200 de tone hârtie în primele 6 luni de funcționare”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group.

„Lupta împotriva poluării și a risipei resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă în România. Ne bucurăm că prin colaborarea cu Green Group le oferim românilor posibilitatea de a lupta împreună cu noi pentru protejarea mediului dar și pentru crearea unor obiceiuri de consum prietenoase cu natura. Un mediu sănătos este una din dorințele noastre, acesta fiind esențial pentru o viață mai bună pentru clienții noștri și pentru comunitățile în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea” a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC, pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour. Aceste acțiuni de colectare a deșeurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice, Green Group, Ecopaper Zărnești SA, Romcarbon SA și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), și au ca scop facilitarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de la consumatori și micșorarea volumului de deșeuri care ajung în gropile de gunoi.

Despre Green Group: Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce cuprinde companiile GreenTech SA - reciclează deşeurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibră sintetică poliesterică şi bandă din PET 100 la sută reciclat, GreenWEEE International SA- tratează şi reciclează deşeurile electrice şi electronice, GreenLamp Reciclare SA – tratează şi reciclează deşeurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est.

Consultanta la numarul
031 106 50 10 / 11 / 12

Cum colectam

Centre de colectare

harta colectare

SIGURECOPACK

MARCA AMBALAJULUI COLECTAT INTELIGENT
logo sigurecopack

Arta reciclarii

   
Copyright © 2012 Eco Pack Management
Toate drepturile rezervate
Design Bureau