Campanie de informare si constientizare a populatiei

Chiar dacă sunt mici, copiii pot învăţa ce înseamnă reciclarea, importanţa ei şi efectul benefic asupra Pământului. Credem în importanţa educarii copiilor din timp, despre ocrotirea mediului înconjurător, reciclarea deşeurilor de ambalaje şi economisirea energiei.
315846 451180104945993 1273386350 n
Eco Pack Management SA s-a alăturat iniţiativei editurii Ma-Mac, prima editură 100% verde din România, de a educa şi informa copiii preşcolarii cu privire la importanţa colectării selective şi efectele benefice ale acesteia asupra Pamântului.

Timp de 10 săptămâni, copii au învăţat ce înseamnă reciclarea şi importanţa aceasteia asupra Planetei, de la mascota SuperMac în cadrul campaniei: ”Ne distrăm, colorăm, învăţăm să reciclăm! Cel mai aşteptat moment al acestor întâlniri săptămânale l-a reprezentat „ora de ecologie” în cadrul căreia copii au învăţat lucruri noi şi interesante despre hârtie, încă de la apariţia ei, despre ce înseamnă reciclarea deşeurilor de ambalaje şi despre cum putem face pentru a avea o planetă mai curată şi mai verde
.
Proiectul şi-a propus familiarizarea copiilor cu vârste între 3 si 10 ani, cu activitatea de colectare selectivă şi de reciclare a deşeurilor de ambalaje.

Deasemenea, proiectul a avut ca scop stimularea interesului copiilor faţă de materialele reciclabile din care sunt fabricate ambalajele şi dobândirea simţului responsabilităţii faţă de mediul înconjurator, care să implice şi familiile acestora.

Pentru a le stimula creativitatea, dar şi pentru a dovedi cât de receptivi au fost la orele de ecologie, cei mici au fost solicitaţi să confecţioneze obiecte din materiale reciclabile pe care să le prezinte în cadrul Galei Micilor Ecologişti.
Alături de cei mici, parinţii şi bunicii care i-au însoţit, au fost la randul lor şi ei informaţi în legatură cu activitatea de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje, urmând ca în viitor, familia să fie primul loc unde copii învaţă bunele obiceiuri legate de mediu.

În data de 6 decembrie începând cu ora 18:00, la magazinul Diverta din complexul Unirea Shopping Center a avut loc Gala Micilor Ecologişti, unde Eco Pack Management împreuna cu Editura Mac-Mac şi partenerii săi, au răsplătit cu premii, creativitatea copiilor.

La Gala s-au înscris 40 de copii, dornici să demonstreze cât de multe lucruri au învăţat în cadrul celor 10 ore de ecologie. Cu această ocazie, copii au avut posibilitatea să îşi prezinte obiectele confecţionate din materiale reciclabile provenite din diverse deşeuri de ambalaje (hârtie, carton, plastic, textile). Fiecare obiect confecţionat a avut povestea lui şi ne-a fost prezentat cu multă bucurie de fiecare copil în parte, dornic să ne dezvaluie cât mai multe despre modul în care a fost confectionat obiectul.

Toţi cei prezenţi au fost impresionaţi de creativitatea celor mici care au realizat lucrari miniaturale cu valoare educaţională, utilizand materiale reciclabile.

Dupa ce fiecare copil a avut posibiliatea să interactioneze cu SuperMac şi să îşi prezinte lucrarea, a avut loc premierea micilor ecologişti. Având în vedere că evenimentul a avut loc în ziua de Mos Nicolae, nu au fost caştigători sau învinşi, toţi copiii participanţi au primit aceleaşi premii.

Din partea Eco Pack Management, copii au fost premiaţi cu ultimul numar al cartii de poveşti “Zana Morgana” tiparită pe hârtie produsă din material reciclat 100%, creioane colorate eco şi un set format din căciulă, mănuşi şi fular branduite cu sigla Eco Pack Management.

După premiere, cei prezenţi au fost anunţaţi că la sfârşitul cărţii de poveşti, există 2 pagini netipărite, unde fiecare participant poate imagina o poveste despre reciclarea deşeurilor de ambalaje, pe care sa o deseneze, să o coloreze şi să o transmită scanată, organizatorilor, până în data de 20 decembrie 2012.

Lucrarile vor participa la o tragere la sorţi în data de 21 decembrie, iar primii 3 extraşi vor fi premiaţi de Eco Pack Management la sediul din Barbu Vacarescu, nr.164 A, Clădire C3, Intrarea B, Sector 2, Bucureşti la ora 12.

Prin acest eveniment, Eco Pack Management a deschis o serie de proiecte educaţionale menite să stimuleze interesului copiilor faţă de materialele reciclabile din care sunt fabricate ambalajele şi faţă de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje.