Programe de informare si constientizare a populatiei

ecorampa

Am participat alaturi de Asociatia Environ si partenerii lor, la dezvoltarea unui nou proiect de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje EcoRampa.

EcoRampa este primul centru de colectare selectiva a deseurilor independent din punct de vedere energetic, alimentat exclusiv cu energie provenita de la doua panouri solare.

Primul centru de colectare selectiva din cadrul proiectului este situat pe soseaua Odai numarul 367 si pune la dispozitia bucurestenilor facilitati de colectare la standarde europene. Centre similare se vor infiinta in mai multe localitati din tara oferind conditiile necesare pentru colectarea celor zece fluxuri de deseuri: hartie si carton, plastic, sticla alba, sticla colorata, metale feroase si neferoase, anvelope, deseuri electrice, becuri si lampi, baterii uzate si textile.

Astfel, se reunesc eforturile de colectare selectiva a mai multor categorii de deseuri, inclusiv a deseurilor de ambalaje.

Proiectul urmareste determinarea cetatenilor de a adopta un comportament social responsabil, prin depozitarea deseurilor reciclabile intr-un centru de colectare si prelucrare. Posibilitatea de a depune in aceeasi locatie mai multe tipuri de deseuri va incuraja populatia in acest sens.